Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!

09/01/2014

Τα μουσεία σε όλο τον κόσμο προσελκύουν με τα εκθέματά τους το ενδιαφέρον τουριστών και ντόπιων. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουμε την πολιτιστική δραστηριότητα ενός τόπου και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Η επίσκεψη σε ένα μουσείο είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία που ταξιδεύει το μυαλό μας σε… μαγικά μονοπάτια. Κάθε μουσείο, μικρό ή μεγάλο, άσημο ή διάσημο έχει να προσφέρει υπέροχες εικόνες στο νου. Υπάρχουν όμως μερικά μουσεία που ξεχωρίζουν για την ποιότητα των εκθεμάτων τους και αποτελούν πόλο έλξης για μεγάλο αρισθμό επισκεπτων. Το travelpass.gr σας παρουσιάζει τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο, κατά την άποψη των συντακτών του.

10. Πράδο – Μαδρίτη
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό θησαυρό από αριστουργήματα της ζωγραφικής τέχνης από Ισπανούς κυρίως καλλιτέχνες όπως οι Goya, El Greco και Velazquez.

9. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Αθήνα
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

8. Μουσεία του Βατικανού – Ρώμη
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Είναι στην πραγματικότητα ένα σύμπλεγμα 22 διαφορετικών συλλογών με πλήθος εκθεμάτων κυρίως από την εποχή της Αναγέννησης. Κορωνίδα των εκθεμάτων η οροφή της Καπέλα Σιστίνα διακοσμημένη από το Μιχαήλ Άγγελο.

7. Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης – Νέα Υόρκη
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Οι συλλογές του περιέχουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνουν ξεχωριστούς τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής και σύγχρονης τέχνης, καθώς και φωτογραφιών, ενδυμάτων, όπλων και πανοπλιών και μουσικών οργάνων

6. Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας – Πόλη του Μεξικό
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Επιβλητική αρχιτεκτονική, τοιχογραφίες, γλυπτά και έργα τέχνης δίνουν την εικόνα της περιοχής στην προκολομβιανή περίοδο.

5. Ερμιτάζ – Αγία Πετρούπολη
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Το γιαντιαίο ανάκτορο που στεγάζει το μουσείο κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων ζωγραφικής στον κόσμο. Τα εκθέματά του καλύπτουν την ιστορία της ανθρωπότητας από την εποχή του λίθου μέχρι σήμερα, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα «χρυσά» δωμάτια γεμάτα πολύτιμους λίθους.

4. Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγύπτου – Κάιρο
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Μια τεράστια συλλογή αντικειμένων του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η αίθουσα με τις μουμιοποιημένες σωρούς των φαραώ και τα κτερίσματα από τον τάφο του Τουτανχαμόν.

3. Βρετανικό Μουσείο – Λονδίνο
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Το μουσείο περιλαμβάνει εκατομμύρια εκθέματα από ολόκληρο τον κόσμο. Διαθέτει εκπληκτικές συλλογές με δημιουργήματα του αρχαιου ελληνικού, αιγυπτιακού και ρωμαϊκού πολιτισμού, της Ασίας, της Αφρικής και της μεσαιωνικής Ευρώπης. Ξεχωρίζουν τα «ελγίνεια» μάρμαρα που κοσμούσαν τον Παρθενώνα.

2. Λούβρο – Παρίσι
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο. Το μουσείο έχει κατηγοριοποιήσει τα έργα του σε διάφορα τμήματα με διάσημα εκθέματα μεταξύ των οποίων η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου και η Τζοκόντα του Ντα Βίντσι.

1. Μουσείο Ακρόπολης – Αθήνα
TravelPass.gr - Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!Το νεότερο από τα σημαντικά μουσεία περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης.

GD Star Rating
loading...
Τα 10 καλύτερα μουσεία στον κόσμο!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Tags:

Category: Όμορφος κόσμος