TravelPass.gr

Πώς θα βρω ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

05/09/2016

Όποιον τόπο προορισμού και να επισκεφθούμε η επιλογή ξενοδοχείου είναι πάντα ένα βασικό στοιχείο που μπορεί να επηρεάσει άμεσα τόσο την ποιότητα των διακοπών μας όσο και την τσέπη μας. Είναι η αναζήτηση ξενοδοχείου βασικό στοιχείο στο σχεδιασμό του ταξιδιού μας ακόμη και στην επιλογή του προορισμού.

Πώς θα βρω ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

Με την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας πλέον υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο καταλύματα για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο. Η τεχνολογική πρόοδος μας προσφέρει πολλές δυνατότητες. Μπορούμε από την άνεση του σπιτιού μας να δούμε που ακριβώς βρίσκεται το ξενοδοχείο, φωτογραφίες από τα δωμάτια και του λοιπούς χώρους, να δούμε αναλυτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και να διαβάσουμε κριτικές επισκεπτών.

Τι πρέπει να προσέξω ψάχνοντας για ξενοδοχείο

1. Τοποθεσία Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, όπου συνήθως δεν έχουμε την πολυτέλεια του αυτοκινήτου, καλό είναι να επιλέγουμε κεντρικά ξενοδοχεία ή ξενοδοχεία που παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με μετρό ή αστικές συγκοινωνίες.

2. Κριτικές χρηστών Συνήθως οι κριτικές των επισκεπτών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μας δίνουν μια σαφή εικόνα για το ξενοδοχείο. Προσέχουμε να υπάρχουν αρκετές κριτικές και να είναι πρόσφατες. Διαβάζουμε αναλυτικά τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές κρίσεις. Θα διαπιστώσουμε σχετικά εύκολα ότι συνήθως συμπίπτουν οι παρατηρήσεις. Δεν στεκόμαστε σε μεμονωμένες παρατηρήσεις αλλά σε κρίσεις που επαναλαμβάνονται από πολλούς χρήστες.

3. Παρεχόμενες υπηρεσίες Δίνουμε προσοχή στις υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο ειδικά για αυτές που είναι κρίσιμες για εμάς και ίσως θεωρούμε δεδομένες. Για παράδειγμα αν διατίθεται ασύρματο ίντερνετ και αν είναι δωρεάν, αν υπάρχει πρωινό, αν υπάρχει τηλεόραση, στεγνωτήρα μαλλιών κ.α.

4. Χαρακτηριστικά του δωματίου Ένα σημείο που πολλές φορές παραβλέπουμε αλλά είναι σημαντικό. Πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο; Έχει διπλό κρεβάτι ή δύο μονά; Έχει θέα στη θάλασσα, στο βουνό, στον κήπο, σε δρόμο; Σε ποιον όροφο βρίσκεται;

Τι γίνεται με την τιμή – Πώς μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα;

Είναι γενικός κανόνας στα ταξίδια ότι όσο πιο γρήγορα κάνω την κράτησή μου τόσο πιο φτηνά θα μου στοιχίσει. Το ίδιο ισχύει και στα ξενοδοχεία αλλά ακόμη κι αν αργήσετε να κάνετε την κράτηση μην ανησυχείτε καθώς υπάρχουν πάντα προσφορές της τελευταίας στιγμής.

Το σημαντικότερο όμως είναι να εκμεταλλευθούμε ένα παράδοξο που υπάρχει στην ξενοδοχειακή αγορά. Αναζητώντας το ίδιο δωμάτιο, για τις ίδιες ημερομηνίες, σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στην τιμή! Είναι συχνό το φαινόμενο το ίδιο δωμάτιο να κοστίζει 80€/διανυκτέρευση στην Α μηχανή αναζήτησης αλλά 50€/διανυκτέρευση στη Β μηχανή αναζήτησης. Και ποια είναι λοιπόν η λύση; Να ψάχνουμε σε όσες μηχανές αναζήτησης γνωρίζουμε; Ναι, είναι η απάντηση αλλά εδώ έρχεται να μας βοηθήσει η τεχνολογία και να κάνουμε όλη τη διαδικασία σύγκρισης αναζητώντας σε μία μόνο ιστοσελίδα και όχι ξεχωριστά.

Οι λεγόμενες μετα-μηχανές αναζήτησης, όπως το hotelier365.com συγκρίνουν τιμές και διαθεσιμότητες από τις δημοφιλέστερες σελίδες κρατήσεων, ώστε να μπορεί εύκολα να επιλέξετε την οικονομικότερη επιλογή χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι μηχανές όπως το hotelier365.com παρέχουν μέγιστη ασφάλεια καθώς η κράτηση δεν πραγματοποιείται σε αυτές αλλά απευθείας στην αγαπημένη μας, γνωστή ιστοσελίδα που παρέχει το ξενοδοχείο (booking.co, hotels.com κοκ).

Επίσης μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία που θα βλέπατε σε μια απλή (που δεν κάνει σύγκριση) ιστοσελίδα κρατήσεων αλλά επιπλέον το σύνολο της βαθμολογίας του ξενοδοχείου από τις κριτικές των χρηστών σε όλες τις συγκρινόμενες ιστοσελίδες.

No votes yet.
Please wait...

Tags: ,

Category: Διάφορα