TravelPass.gr

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου

03/08/2018

Η Κύθνος είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων παρά το μικρό της μέγεθος. Διαθέτει μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς και δαντελωτή ακτογραμμή που σχηματίζει γραφικούς όρμους και δημιουργεί στην Κύθνο παραλίες που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται με τη σκιά από τα αρμυρίκια.

Οι παραλίες της Κύθνου είναι χαρακτηριστικές των Κυκλάδων με ρηχά πεντακάθαρα νερά. Τα 104 χιλιόμετρα ακτών του νησιού δημιουεγούν πλήθος παραλιών που συναγωνίζονται… τα αμέτρητα εκκλησάκια που θα συναντήσει κανείς στην Κύθνο.

Οι περισσότερες παραλίες στην Κύθνο είναι προσβάσιμες οδικώς αν και σε αρκετές περιπτώσεις ο δρόμος είναι δύσκολος. Ας δούμε όμως τις καλύτερες παραλίες στην Κύθνο.

Κολώνα
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Κολώνα είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου και ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία των Κυκλάδων. Πρόκειται και μια στενή αμμουδερή λωρίδα στεριάς που σχηματίζει μια “διπλή” παραλία. Η παραλία είναι απάνεμη, με πεντακάθαρα νερά και το συνολικό σκηνικό μοναδικό. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά πάνω από αυτή υπάρχει μια ταβέρνα.
Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι αποκλειστικά για πολύ έμπειρους οδηγούς καθώς πρέπει να διανύσετε έναν στενό και δύσκολο χωματόδρομο. Μπορείτε ωστόσο να προσεγγίσετε με τα πόδια από τη γειτονική Απόκρουση (από τον ίδιο χωματόδρομο) ή να πάρετε καραβάκι από την Απόκρουση ή το Μέριχα.

2. Επισκοπή
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Επισκοπή είναι λίγα λεπτά από το λιμάνι και επιλέγεται κυρίως από νέους. Μικρή παραλία με άμμο και ίσκιο από τα αρμυρίκια προσφέρει στην άκρη της μερικές ξαπλώστρες μπροστά από το beach bar. Εάν θέλετε να ακούτε μουσική στην παραλία είναι η μόνη στην Κύθνο που σας το προσφέρει.

3. Απόκρουση
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Απόκρουση (ή Απόκριση) είναι ίσως η δημοφιλέστερη της Κύθνου. Οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο. Τα αρμυρίκια χαρίζουν κι εδώ τον ίσκιο τους ενώ τα νερά είναι ρηχά και πεντακάθαρα και η ακτή καλύπτεται με άμμο. Η παραλία προσφέρει απρόσκοπτη θέα στις Κολώνες. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και υπάρχει μπόλικος χώρος να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Λουτρά
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία των Λουτρών στην άκρη του κόλπου με τον ομώνυμο οικισμό και βασικό της χαρακτηριστικό είναι η φυσική… πισίνα με τα θερμά νερά. Διαθέτει πεντακάθαρα νερά και ακτή με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες των ζεστών ιαματικών νερών της περιοχής.

Αγία Ειρήνη
Η γραφική παραλία της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται δίπλα από τα Λουτρά σε έναν όμορφο κόλπο δίπλα στον ομώνυμο οικισμό. Η παραλία είναι μεγάλη και αμμουδερή με αρμυρίκια που προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους. Τα νερά είναι ρηχά ενώ είναι μια από τις πιο απάνεμες παραλίες στην Κύθνο.

Μεγάλη Άμμος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Μεγάλη Άμμος, στον κόλπο της Κανάλας, είναι μια μεγάλη αμμουδιά με χρυσαφένια άμμο και ρηχά, γαλανά νερά. Είναι από τις πιο πολυσύχναστες και ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

Αντώνηδες
Η παραλία Αντώνηδες βρίσκεται στον γραφικό οικισμό της Παναγιάς Κανάλας, στην απέναντι πλευρά του κόλπου σε σχέση με τη Μεγάλη Άμμο. Είναι μια μικρή γραφική παραλία ιδιαίτερα αγαπητή σε νεότερης ηλικίας άτομα. Θα χρειαστεί να ανεβοκατεβείτε περίπου εκατό σκαλοπάτια.

Λεύκες
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η όμορφη παραλία Λεύκες είναι αμμουδερή, ήσυχη και με καταγάλανα νερά. Δεν είναι οργανωμένη αλλά τα αρμυρίκια φροντίζουν για τη σκιά ενώ ένα ταβερνάκι προσφέρει τα απαραίτητα. Ο δρόμος μέχρι την παραλία είναι άσφαλτος.

Άγιος Δημήτριος
TravelPass.gr - Οι 10 καλύτερες παραλίες της Κύθνου
Η παραλία Άγιος Δημήτριος είναι η νοτιότερη παραλία του νησιού. Πρόκειται για μια όμορφη αμμουδιά, με χοντρή άμμο και πολλά αρμυρίκια. Η πρόσβαση είναι εύκολη και ενώ δεν είναι οργανωμένη μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με φαγητό στα παρακείμενα ταβερνάκια.

Άγιος Σώστης
Η παραλία Άγιος Σώστης είναι η βορειότερη της Κύθνου, ωστόσο είναι προφυλαγμένη από τον άνεμο. Η ακτή καλύπτεται από ψιλό βότσαλο και τα νερά είναι σχετικά βαθιά. Είναι ερημική αλλά πολύ όμορφη παραλία και την προτιμούν όσοι ασχολούνται με καταδύσεις.

Rating: 6.7/10. From 42 votes.
Please wait...

Tags: , , , ,

Category: Όμορφη Ελλάδα